Acrylnagels

Ben jij een echte nagel liefhebber en wil je graag acrylnagels laten zetten of misschien wel zelf zetten? Chic Nailboutique vertelt je meer over de voor- en nadelen van het zetten van acrylnagels. We gaan in op wat je allemaal kunt doen met acryl nagels, maar ook hoe je ze moet verzorgen en moet onderhouden. Hier komt waarschijnlijk meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.

Acrylnagels met gekleurde randen
Acrylnagels met glitters

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn kunstnagels die worden gemaakt met een combinatie van acryl vloeistoffen (acrylmonomeer) en een acryl poeder (polymer). Wanneer deze twee componenten samenkomen, ontstaat er een zacht bolletje van acryl poeder, dit ‘bolletje’ met acrylpoeder kun je uitsmeren en modelleren over je natuurlijke nagels. Het is belangrijk dat je de nagels glad maakt. Je hebt beperkte tijd want zodra de acryl vloeistoffen zijn gemengd met de acryl poeder word de substantie hard zodra ze aan lucht worden blootgesteld. Het is belangrijk dat je ze goed laat uitharden wanneer de nagels de gewenste lengte en gewenste vorm hebben. Door deze stappen ontstaat er dus een acryl nagel.

Acryl nagels zijn mooie nagels die de populariteit hebben te danken aan de kracht, duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze acrylnagels kun je in iedere gewenste vorm en lengte maken. Vind je ze te lang, dan verwijder je het overtollige acryl, door te vijlen, tot je tevreden bent over de lengte van de acryl nagel. Wanneer je tevreden bent over de vorm van de nagels, kun je ze op verschillende manieren versieren. Je kunt kiezen voor alle denkbare kleuren en ontwerpen. Of je je nagels kort of lang wilt hebben is dus helemaal aan jou.

Kies je voor french manicure, babyboom, color boom of een natuurlijke vorm met neutrale kleuren. Alles is mogelijk als je acrylnagels wilt zetten. Acrylnagels bieden een stevige basis die, mits goed verzorgd, wekenlang meegaat. Ze zijn de perfecte oplossing voor iedereen die zwakke, broze natuurlijke nagels heeft of gewoon op zoek is naar een langdurig mooie nagels.

Wat heb je nodig om acrylnagels te zetten?

Om het makkelijk te maken hebben wij een lijst gemaakt met benodigdheden voor het zetten van acrylnagels:

Acrylpoeder & -vloeistof (monomeer): Zoals hierboven aangegeven zijn dit de basisingrediënten om een acryl nagel de stevigheid te geven die het nodig heeft.Dit zijn de basisingrediënten waarmee de acrylnagel wordt gevormd.

Nagel primer: Hiermee help je om de acryl nagel goed te laten hechten aan de natuurlijke nagel.

Nageltips of sjablonen: Als je niet alleen op de natuurlijke nagel werkt en extra lengte wilt toevoegen, kun je nageltips of een sjabloon gebruiken om die lengte te creëren.

Penseel: Acryl penselen zijn belangrijk voor het aanbrengen en het maken van verschillende vormen acrylnagels.

Cuticle pusher/bokkenpootje: Dit is bedoeld om je nagelriemen naar achteren te drukken. Je nagelriemen terug drukken is belangrijk voor langdurig goede nagels.

Dappendish of glazen bakje: Om de acrylvloeistof in te doen.

Nagelvijlen & buffers: Om de nagels te vormen en te perfectioneren en om de glans van je natuurlijke nagels te verwijderen zodat de acryl beter hecht.

Nagelontvetter & -reiniger: Om de nagel voor te bereiden voor de acrylapplicatie.

Acrylnagelknipper: Om de lengte van de acrylnagels aan te passen, wanneer de acrylnagels gezet zijn.

Nagelborstel: Om stof en vijlresten te verwijderen na het vijlen.

Topcoat: Om je acrylnagels te verzegelen en glans te geven.

Nagellakremover & acrylverwijderaar: Voor correcties en voor het verwijderen van de acrylnagels.

Optioneel: nageldecoraties en -verf: Voor als je de nagels wilt versieren met kunst of glitters.

Het is ook aan te raden om handschoenen te dragen om de huid te beschermen en in een goed geventileerde ruimte te werken vanwege de sterke geuren van de producten. Het volgen van een training of cursus wordt sterk aangeraden om de techniek goed onder de knie te krijgen en om gezonde, veilige acrylnagels te kunnen zetten.

Acrylnagels met nailart

Hoe moet je acryl nagels zetten?

In feite bestaat het maken van een acrylnagels zetten uit 6 stappen:

  1. Voorbereiding: Reinig en ontvet je eigen nagel. Duw de nagelriemen terug en vijl het oppervlak van de nagel een paar seconden voor betere hechting.
  2. Lengte: Indien gewenst, breng nageltips aan, of gebruik een sjabloon, voor extra lengte en vijl ze in een vorm naar keuze.
  3. Mengen: Doop een acrylpenseel in de vloeistof en tik het overtollige eraf. Dompel het vervolgens in het acrylpoeder hierdoor ontstaat een klein balletje.
  4. Aanbrengen: Plaats het acryl bolletje op de nagelplaat en vorm het met je penseel. Zorg ervoor dat je tot de randen werkt, maar ga niet over de nagelriem heen.
  5. Drogen: Als je het hebt aangebracht, laat je de acryl uitharden.
  6. Afwerking: Vijl de nagels in vorm en breng een topcoat aan voor glans of matte nagels.

Bereid de natuurlijke nagel goed voor

Voor een optimale hechting is het belangrijk dat je de eerste stap goed uitvoert. Wanneer je namelijk onvoorzichtig bent en je natuurlijke nagel niet goed voorbereid, dan heb je kans dat je acryl nagel set niet lang blijft zitten.

Acryl nagels met 1 nagel nail art
Nagels met glitter
Verschillende kleuren nagels

Zelf acryl nagel set verwijderen?

Heb je last van je nagels of ben je gewoon klaar met je nagels en wil je je eigen acryl nagel set verwijderen? Zorg eerst dat je de juiste producten hebt om je acrylnagels te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan aceton. In onze blog ‘hoe kun je zelf acrylnagels verwijderen’ leggen we stap voor stap uit hoe je ze kunt verwijderen.

Afspraak maken

Geef acryl nagels cadeau!

Share the Love