Babyboom nagels

Babyboom nagels, het is de laatste jaren een populaire keuze voor op je nagels, die een zeer natuurlijke look geeft. Wij vertellen je graag over het ontstaan van de babyboom nagels.

Babyboom nagels, ook bekend als “baby boomer nails”, zijn een moderne variatie op de traditionele French manicure. Deze stijl kenmerkt zich door een vloeiende overgang van kleuren, meestal van een roze of nude tint bij de nagelbasis naar een witte kleur aan de top van de nagel. In plaats van een duidelijke scheiding tussen de twee kleuren, zoals bij de klassieke French manicure, worden de kleuren bij Babyboom nagels in elkaar geblend, wat resulteert in een ombre-effect.

De term “baby boomer” verwijst naar de naoorlogse generatie, geboren tussen 1946 en 1964, maar de naamgeving van deze nagelstijl heeft waarschijnlijk meer te maken met de populariteit van de stijl onder deze generatie dan met de oorsprong ervan. De stijl werd bijzonder populair in de late jaren 2010 en wordt vaak gekozen voor een subtiele, maar verfijnde look.  Babyboom is mogelijk in zowel acrylnagels als in gelnagels

French manicure vs babyboom nails

Babyboom nagels lijken ontzettend op een french manicure, die vooral populair was in de vorige eeuw en is ontstaan in de jaren 70. De french manicure wordt gezet op dezelfde manier als babyboom nails, maar met een scherpe smile line (harde lijn) op de vrije rand van je nagel. Vind je dit nou té strak? Kies dan voor het natuurlijke effect van babyboom. Babyboom kent hebben deze scherpe smile line niet. Hier creëren we een natuurlijke overloop.

Babyboom nagels met roze achtergrond
Voorbeeld van French manicure nagels

Wat is babyboom nagels

Babyboom nagels zijn nagels hebben een kleur die vaak naadloos overloopt van roze of nude naar wit, zonder dat er een duidelijk lijn aanwezig is tussen de kleuren. De techniek lijkt op French manicure. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere kleuren. De meest voorkomende babyboom nails beginnen met een lichtroze cover kleur die door hem uit te blenden overloopt in een witte tint op de vrije rand van je nagel. Zo creëer je een natuurlijk effect op je nagelbed, wat de french ombre genoemd wordt. Kies je voor de klassieke, lichtroze babyboom nagels? Dan zie je de uitgroei van je vrijwel niet, aangezien de lichtroze kleur dicht tegen je eigen nagelkleur aanzit. Dit noemen we ook wel een nude kleur bij babyboom nagels.

Bij babyboom brengen wij een witte acryllaag aan op je nagelbed. Op de witte acryl komt later een gekleurde cover laag heen. Vervolgens wordt de witte kleur geblend tot er een french fade overblijft. Dat geeft je babyboom nagels een natuurlijk effect.

Zie jij jezelf al lopen met een mooie set babyboom nagels?

 

Babyboom nagels met kleur

Hoewel een babyboom nagel in de bekende roze en witte kleur een van onze specialiteiten is, is het ook mogelijk om te kiezen voor een uniekere look. Je kan er namelijk ook voor kiezen om babyboom nails te laten zetten met andere kleuren. Zo is babyboom met felle kleuren, zoals felroze, blauw, groen of oranje een leuke optie. Het blijven immers babyboom nagels, zolang de kleuren in elkaar worden geblend.

Babyboom nagels met kleur kunnen natuurlijk ook andersom, van een lichte kleur naar een felle kleur. Zoals van een lichte of witte kleur naar een felle kleur zoals oranje. Zo creëer je een soort reverse french manicure, maar wel met de french fade.

Chique nailboutique logo vergroot
acrylnagels met glitter tips

Babyboom nagels glitter

Heb je een speciale gelegenheid, zoals een babyshower of bruiloft? Of heb je gewoon zin in wat extra’s? Dan is een glittereffect over je babyboom nagels een originele afwerking. Dit geeft je nagel ongetwijfeld een opvallende look die je outfit net wat specialer maakt. Ook tijdens de feestdagen, zoals kerst, zijn babyboom nagels glitter erg populair.

Babyboom nagels met glitters worden eigenlijk op dezelfde manier gezet als een normale babyboom nagel. Wel komt er een extra laagje overheen. We kunnen deze glitters op slechts een deel van je babyboom nagels aanbrengen, zoals aan de uiteindes van je nagel, maar ook over de gehele nagel. Daarnaast is het een optie om één of enkele nagel steentjes aan je babyboom nagels toe te voegen. Zo vallen ze nóg meer op. Je kunt ook kiezen voor een hele subtiele glitter, bijvoorbeeld voor op elegante feesten. Zo kunnen de glitters op de babyboom nagels ook heel licht aanwezig zijn, zodat je ze alleen met de juiste lichtval ziet schitteren.

Geschreven door: Melissa Spijkerman – Nagelstyliste

 

Voorbeelden van andere nagels

Acryl nagels met 1 nagel nail art
Nagels met glitter
Verschillende kleuren nagels

Afspraak maken

Geef babyboom nagels cadeau!

Share the Love